Kadro Ara!

Kritik: Rio 2

"Ben dublajlı film sevmem" düşüncesindeki insanların bile büyük bir zevkle dublajlı seyrettikleri tek türdür animasyon filmleri. Bunda elbette, bu işin ehli değerli dublaj zanaatkarlarının şahane performansları gözardı edilemez.  2011'de gösterime giren ilk 'Rio' gibi bu ikinci bölümde Ak'la Kara Dublaj Stüdyoları'nda Murat Aydın ve Kerem Kobanbay yönetmenliğinde kaydı alındı. İlk filmin iskelet kadrosunu oluşturan dublaj zanaatkarları ikinci filmde de korunmuş.


Yekta Kopan,ilk filmde olduğu gibi yeniden Mavili karakterini, her zaman olduğu gibi şahane bir tonlama ile seslendirmiş.Zaten Yekta Kopan için ne yazılsa azdır.

Elif Acehan, Harika karakterinin bu filmde üç tane yaramaz makav kuşu annesi olmasından dolayı,ilk filmdeki şen ses tonunu olgun bir havaya sokmuş. Elif Acehan'ın şarkılardaki performansı ve Harika karakterinin çocuklarına söylediği ninni karakterinin adı gibi 'Harika'.










Nigel karakterini seslendiren Payidar Tüfekçioğlu ve ona tutkuyla bağlı Gabi karakterini konuşan opera sanatçısı Aslı Omağ'ın ,'I Will Survive'ın bizde bilinen Ajda Pekkan cover'ı 'Bambaşka Biri' nin, film için Harun Can tarafından tekrar Türkçe sözler yazılan şarkıdaki performansları tam anlamıyla enfes.












Harun Can demişken, ilk filmde olduğu gibi bu filmde de orijinal şarkıların Türkçe sözlerini yazmış ve müzik direktörlüğünü yapmış. Ayrıca, bu ikinci filmde orijinalinde Bruno Mars'ın seslendirdiği fırlama Roberto karakteri ve Mars'ın seslendirdiği şarkıların Türkçe hallerini seslendirmiş,şahane bir performansla,müzisyenliğinin de verdiği tecrübeyle.












Filminde dublaj yönetmeni olan tecrübeli dublaj zanaatkarı Kerem Kobanbay, ilk filmde olduğu gibi orijinalinde Jamie Foxx'un seslendirdiği Nico karakterini konuşmuş tekrar.
İlk filmin diğer karakterleri olan will.i.am'in seslendirdiği Pedro karakterini siyahi oyunculardaki başarısı ile bilinen Fatih Özacun... Rafael karakterinde Savaş Özdural ve Luiz karakterinde Hakan Altuntaş'ı kısa da olsa duyuyoruz.












İkinci filmin yeni karakterlerinden biri Harika karakterinin babası olan, orijinalinde Andy Garcia'nın seslendirdiği sert mizaçlı Eduardo karakterine usta tiyatrocu,dublaj zanaatkarı ve efsane radyo programı 'L Cetveli'nin programcısı Levent Ünsal'ın sesi ile dinliyoruz.













Bir diğer yeni karakterde Özgür Özdural'ın seslendirdiği Felipe. Özdural, yine sesini harika kullanarak karakterle özdeşleşmemizi sağlıyor. Filmin kötü karakteri olan Büyük Patron'u ise bu tür karakterlerin bir numaralı sesi olan Aydoğan Temel tarafından seslendiriliyor.



Bu yazımızda animasyon dünyasının bu yıl en çok beklenen devam filmi "Rio 2"yi kaleme aldık bir başka Kritikde görüşene dek, kendinize iyi bakın.

SESLENDİRME KADROLARI: Halil Işık

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Lütfen Spam ve Küfürlü Yorumlar Yapmayalım.
  1. Nico'yu ilk filmde Levent Sülün seslendirmişti.Kerem Kobanbay değil.

    YanıtlaSil