Kadro Ara!

Kritik: X-Men: Geçmiş Günler Gelecek

Artık Marvel efsanesi sayılabilecek X-Men serisinin en son halkası “X-Men: Geçmiş Günler Gelecek” filmi bu Cuma vizyona girdi. X-Men serilerinin genel şansızlığımıdır bilinmez ama toplam yedi film çektiler ve yedi filmin neredeyse hepsi farklı stüdyolarda farklı kadrolarla izleyici ile buluştu. Ama bu filmde minik bi devamlılık söz konusu filmde Wolverine’i X-Men 2 filminde de konuşan Bora Sivri tekrar Wolverine’inin arkasında. Yeni filmin kaydı Murat Aydın yönetiminde Vipsaş Stüdyolarında yapıldı.


Daha öncede başarılı bir şekilde Wolverine konuşan Bora Sivri aradan geçen on yıl sonra tekrar karakterinin arkasında duymak bizi gerçekten çok mutlu etti. Bora Sivri’nin ses tonu tam olarak Wolverine gibi karakterler için biçilmiş kaftan bence. En son Nuh: Büyük Tufan filminde Nuh olarak duyduğumuz Bora Sivri zaten daha öncede üstesinden geldiği bu zor karakterin yine tekrar başarılı bir şekilde üstesinden gelmiş.














Bir önceki filmde Levent Sülün’den duyduğumuz toy Charles Xavier’ı bu filmde biraz daha agresif ve bunalımda görüyoruz. Yeni filmde karakterin arkasında Murat Şen var. Usta isimlerden olan Murat Şen'in üstesinden gelemeyeceği karakter yok gibi. Oyunculu ve Sesi ile ekranda gördüğü karakterin içine başarılı bir şekilde girebiliyor. Fazla bir söze gerek yok aslında Murat Şen gayet başarılı bir seslendirme ile Levent Sülün’ü aratmıyor diyebiliriz. Yaşlı Profesör X’e gelecek olursak Patrick Stewart’ın arkasında Başarılı oyuncu ve seslendirme sanatçısı Mazlum Kiper var.












Bir önceki filmde Sungun Babacan’dan dinlediğimiz Genç Erik’i  bu filmde Murat Aydın konuşmuş. Murat Aydın İngiliz vari bir ses tonu ile karakteri gayet başarılı konuşan sanatçı gayet güzel bir iş çıkarmış. İhtiyar Magneto’yu, Geleceğe Dönüş’ün Çılgın Doktoru ile kulaklarımızda ve efsaneleşen Büyük usta Ercan Demirel konuşuyor.
















Bir önceki filmde sevimli bir karakter olan Mystique bu filmde daha ciddi ve daha sert bir rol ile karşımıza çıktı. İlk filmde Elif Acehan’dan dinlediğimiz Mystique’in arkasında Selay Taşdöğen var. Selay Taşdöğen’in sert ses tonu ciddi tonlamaları gayet başarılıydı bizce. 

















Daha önce Game of Thrones dublajında da Peter Dinklage’i konuşan Ali Gül bu filmde de oyuncusunun peşinde. Game of Thrones’da da çok başarılı bulduğum Usta isim bence artık Peter Dinklage’in özdeş sesi olarak kabul edebiliriz. Gayet başarılı bir seslendirme gayet başarılı bir oyunculuk. 















Bir önceki filmde Nicholas Hoult’u Ahmet Taşar’dan dinlemiştik. Bu filmde karakterin arkasındaki isim başarılı sanatçı Umut Tabak. Umut Tabak karşısına çıkan her karakteri başarılı bir şekilde konuşabilen ses oyunculuğu ile büyüleyen nadir sanatçılardan. Ancak filmi izlerken yine de Ahmet Taşar’ın eksikliğini hissetmedik değil. 














Filmin diğer karakterler ve seslerine bakacak olursak yeni bir karakter olan Quicksilver ‘ı Mustafa Oral’ın o şen sesinden dinliyoruz. Ne kadar azda duysak Storm’u Zeynep Acehan’dan, filmin kilit karakterlerinden biri olan Shadowcat’i yine usta isim Aysun Topar’dan dinliyoruz. Şimdilik izlenimlerimiz bunlar, bir sonra ki kritikde başka bir filmde ve başka bir dublaj da tekrar görüşünceye kadar, kendinize iyi bakın.

SESLENDİRME KADROLARI: Metin Talip DEMİREL

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Lütfen Spam ve Küfürlü Yorumlar Yapmayalım.
  1. Filmi izledim yalnız anlamadıgım yada kacırdıgım birsey var Profesor serinin 3. bolumunde jean Grey tarafından oldurulmustu burada nasıl karsımıza cıkıyor ayrıca bir ricam olacak predator serisinin dublaj kadrolarını da yazarsanız sevinirim

    YanıtlaSil