Kadro Ara!

Kritik: Kaptan Amerika 2: Kış Askeri

Yine heyecanla beklenen bir Marvel filmi daha kapıyı çaldı ve Yüzbaşı dördüncü kez beyazperde de. Kaptan Amerika serisinin ikinci filmi olan Kış Askeri Cuma günü vizyona girdi. Fatoş Ceylan yönetmenliğinde, Vipsaş Stüdyolarında tarafından dublajlanan, İlk Yenilmez: Kaptan Amerika ve Yenilmezler filmlerinin ardından devam filmi Bora Severcan yönetiminde İmaj Stüdyolarında Dublajlandı. Stüdyolar Değişse de Sesler Hala Aynı!!
Kaptan Amerika, Yenilmezler ve Thor 2’den sonra Yüzbaşının Türkiye'deki İsmi Rüzgar Aksoy yine karakterini kusursuz bir şekilde konuşuyor. Diğer yandan önceki filmlerde rol alan neredeyse hiçbir sanatçı değişmemiş hepsi kendi karakterini yine bu filmde de konuşmuşlar. Neredeyse diyorum çünkü İron Man 2 filminde karşımıza çıkan Senator Stern karakterini bu kez Nüvit Candaner'den duyamadık. Nick Fury’i de Hakan Vanlı yine o kusursuz oyunculuğu ile bizi karşılıyor. Kara Dul ve Maria Hill de yine eski filmlerdeki gibi Figen Sumeli ve Birtanem Candaner tarafından enfes bir şekilde konuşulmuş. Pek bir yoruma gerek yok bu karakterler için aslında önceki filmlerden gördüğünüz gibi yine rollerini başarıyla konuşmuşlar.

Filme eklenen yeni karakterimiz Falcon’u kulağımızın pek aşina olmadığı ama yıllardır bu piyasanın bilinen isimi olan Levent Yıldız başarılı bir şekilde konuşmuş. Filme bunun dışında yeni eklenen karakterler ve sesleri; . Brock Rumlow'u psikopat bir ses tonu ile Talha Sayar başarılı bir performans sergiliyor. S.H.I.E.L.D'in en üst ismi Alexander Pierce'ı Ayhan Kahya o ulu ses tonuyla konuşmuş. Ajan 13'ü son zamanlarda adını ve sesini pek çok büyük yapımlarda duyduğumuz Gizem Gülen olgun ve oturaklı bir ses tonu ile konuşmuş. 
Evet. Gelelim filmin yıldızı olan "Kış Askeri"ne Bucky Barnes'ı ilk filmde o neşeli sesiyle konuşan Sercan Gidişoğlu yine karakterinin arkasında! Lakin o şen sesi ile değil gayet sert bir ton ile arkasında, Filmin en beğendiğim performansı bana göre Sercan Gidişoğlu'nun Kış Askeri Performansıydı. Karakter pek konuşmasada her konuştuğu yerde Sercan Gidişoğlu oyunculuğu ile Hem karakteri Hemde Kendisine Ayrı Bir Hayran Bıraktı Resmen.
Filmi Gidip İzledik,DİNLEDİK Mixi ve Gerek Rabarbaları Dahil Gayet Güzel Bir Çalışması Olmuş. Puan verecek olursak 10/8'i Hak ediyor kesinlikle. Başka bir filmin dublaj kritiğinde görüşene dek hoşçakalın.

Seslendirme Kadrosu: Kaptan Amerika: Kış Askeri Seslendirme Kadrosu
Seslendirme Kadroları: Metin Talip DEMİREL

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen Spam ve Küfürlü Yorumlar Yapmayalım.