Kadro Ara!

Oğuz Özoğul Kimdir?


Oğuz Özoğul (d. 21 Ağustos 1981, İstanbul), Yönetmen ve seslendirme sanatçısıdır.


Aslen Karslı olan Oğuz Özoğul, 21 Ağustos 1981 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul'da tamamlayıp 1999 yılında girdiği Yeditepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden 2003 yılında mezun olmuştur. 2005 yılında İmaj Stüdyolarında Ali Ekber Diribaş ve Murat Şenol'a asistanlık yaparak "Seslendirme ve Dublaj" sektörüne giriş yapmıştır. Çok sayıda reklam filmini ve ünlü isimleri seslendirmiştir. 7 Temmuz 2007 tarihinde Bilin Özoğul ile evlenmiştir. İlk dizi yönetmenliğine Cartoon Network'ün efsane yapımlarından olan Dexter'ın Laboratuvarı ile başlamış, daha sonra da Sevimli Kahramanlar (Outback) filmiyle sinema yönetmenliğine adım atmıştır. 2019 yılından itibaren de Netflix'in Resmi Süpervizörlüğünü yapmaktadır. Ayrıca, 2021 tarihi itibariyle; 55 Sinema filmine yönetmenlik yapmıştır.

Bloodshot, Kong, Ben-Hur ve The East olmak üzere 4 Sinema filminde Toby Kebbell'ı konuşmuş ve muazzam bir uyum sağlamıştır.
Genel olarak yönetmen koltuğunda gördüğümüz Oğuz Özoğul'u aynı zamanda Justice League filminde Ray Fisher, San Andreas​ Fayı filminde Todd Williams, Ultimate Spider-Man dizisinde Luke Cage, Tenet filminde Martin Donovan, Bad Boys: For Life filminde Nicky Jam, Tomb Raider filminde Daniel Wu ve Kick Buttowski çizgi dizisinde de Gunther olarak duyuyoruz.
Özoğul ayrıca Netflix Orijinal yapımları olan Klaus, Willoughby Ailesi ve Bir Ay Masalı'na da Süpervizörlük yapmıştır.


  • Yönetmen asistanlığı yaptığı Harry Potter serisinin Spin-Off’u olan Fantastik Canavarlar serisinin seslendirme yönetmenliğini üstlenmiştir.
  • Yönetmen asistanlığı yaptığı Transformes serisinin 5. filmi Transformers 5: Son Şövalye ve Bumblebee ‘de yönetmenlik koltuğuna oturmuştur.
  • Özdeş ses kavramına önem veren Oğuz Özoğul, devam filmlerinde mümkün olduğunca ses castını korumaya çalışıp filmlerdeki oyuncuları Türkiye'de o isimleri en çok konuşan seslerle yeniden bir araya getirmeye çalışmaktadır.

OĞUZ ÖZOĞUL'UN TÜM İŞLERİ İÇİN TIKLAYIN!
Yayınlar

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen Spam ve Küfürlü Yorumlar Yapmayalım.