Kadro Ara!

ZOO Digital / Bulut Sistemi Dublaj


Son zamanlarda dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan YeniKoronaVirüs (Covid-19) salgını olumsuz etkilerini  göstermeye devam etmektedir. Bu konunun ne denli önemli olduğunu her defasında gerek medya gerek sosyal medya üzerinden insanlarımıza ehemmiyetle ve ivedilikle anlatan bilim insanlarımıza, insanların hayatını kurtarmak ve onları sağlıklarına kavuşturmak için gece gündüz canla başla çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz ve iyi ki varsınız diyoruz.


Bildiğiniz üzere Covid-19 salgını nedeniyle dünyada ve ülkemizde birçok sektör çok zor bir dönemden geçmektedir. Bu sektörlerden biri de sinema ve dizi sektörüdür. Birden fazla yapımcı şirket vizyona girecek filmlerini şimdiden erteledi. (Mulan, Hızlı ve Öfkeli, Ölmek İçin Zaman Yok, Wonder Woman 1984) Birçok yapımcı da devam eden çekimlerine ara verdi. (Batman, Matrix 4, Fantastik Canavarlar 3 vs.) Sektörün bu denli kötü zamanlar geçirdiği şu günlerde bazı film ve dizi yapımcılarıysa izleyicilerin kötü etkilenmemesi ve morallerini yüksek tutmak için bütün gerekli tedbirleri alarak çalışmalarına devam etmektedir. Hâtta bunlardan bazıları ülkemizde de faaliyetlerini sürdürüyor.




Örneğin; Vocalzone Stüdyoları, seslendirme sanatçılarının sağlığını göz ardı etmeyerek "Home Studio" sistemiyle The Walking Dead, 9-1-1 ve Homeland dizilerinin kayıtlarını ABD ile eş zamanlı olarak sürdürmektedir. Sanatçıların sağlığını en üst seviyede gözetip işlerini aksatmadan uygun koşulları sağladıkları için izleyici kitlesi olarak kendilerine ve çalışanlarına teşekkürü bir borç biliriz.


İş devamlılığı konusunda biz de bunu destekliyoruz ve sizlere bu konuda yardımcı olacak bir sistemden bahsetmek istiyoruz. ABD merkezli "ZOO Digital Group" şirketinin kullandığı “Bulut Tabanlı Dublaj” sistemi, herhangi bir tarayıcı üzerinden aynı anda hem görüntü hem çeviri hem de mix yapabilme olanağı sunuyor. Bu sistem sayesinde yönetmen ve mikrofon oyuncusu aynı anda canlı yayın üzerinden karşılıklı olarak birbirlerini görebilme imkânı sunuyor. Bu sayede yönetmen ve mikrofon oyuncusu sanki aynı stüdyodaymış gibi oluyor. Bu sistemi ülkemizdeki stüdyolar işlerine uyarlayabilirse hem sanatçıların, hem stüdyo sahiplerinin hem de içerik üreticilerinin işlerini daha rahat sürdürebileceğini öngörüyoruz.



Eski günlerimize döneceğimizi biliyoruz. Bu süreçte de önce sağlık diyoruz. Seslendirme Kadroları olarak iş devamlılıkları konusunda da fikirlerimizle ve elimizden geldiğince sektör çalışanlarının yanında olacağımızın unutulmamasını diliyoruz. #evdekal

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen Spam ve Küfürlü Yorumlar Yapmayalım.