Kadro Ara!

Kritik: John Wick 2


Bana bir kalem ver sana şiirler yazayım, bana bir silah ver seni kurşuna boğayım.
Kural 1 Kesinlikle Öldüreceksin
Kural 2 Otelde öldürmeyeceksin
Kural 3 Öldürürken Çok karizma ve çok hızlı olacaksın
John Wick özetle böyle bir film diyebilir miyiz? Deriz tabi canımız ne isterse onu deriz...

Uzun yıllardır ülkemizde aksiyon sineması her zaman gişede başarıya ulaşmış bir tür.
Bruce Lee filmlerinden tutunda Malkoçoğlu’na kadar biz millet olarak vurma kırma olaylarını seviyoruz;
Hal böyle olunca bu sıralar için konuşursak xXx: Yeni Nesil Ajan, John Wick bir türlü bitmek bilmeyen Hızlı ve Öfkeli serisi gibi pek çok aksiyon örneği sinemada tabi ki de dublaj seçeneği ile görücüye çıkıyor. Çünkü bu tarzı seven adamlar altyazı olayından çok hoşlaşmıyor.

malkoçoğlu cüneyt arkın ile ilgili görsel sonucu

Hal böyle olunca amaç tabi ki de daha çok insana ulaşmak, ulaşırken de tabi ki de kaliteli bir iş olarak bunun sunulması da çok önemli. Sinemada hiç kuşkusuz bunun için en doğru ortamlardan biri.
John Wick 2’nin dublajlı vizyona gireceğini öğrendiğimiz anda her ne kadar şahsen ben filmin deli bir hayranı olmasam da bir küçük heyecanlandım. Çünkü olayda Keanu Reves abi var ve Keanu abiyi öyle her önüne gelen konuşamaz, konuşur ama olmaz, zamanında konuştu ve evet ve tahmin edin ne oldu olmadı!
Ben şahsen 15 yılı aşkın bir sürededir oynadığı her karakteri takip ettim ve Willy Wonka ya da Kaptan Jack Sparrow gibi acayip bir şey ile karşımıza çıkmadığı sürece ki çıkmadı da kendisini ben Tolga Tibet‘den duymaktan daha çok keyif aldım. Ama ikinci tercihimde hiç kuşku yok ki Murat Şenol’unda tercih ettiği gibi Murat Şen olurdu. Gerçekten konuştuğu her karakterde olduğu gibi bunda da çok başarılıydı ve söylenecek fazlada bir şey bulamıyorum. Evet, klasik bir Murat Şen dublajı gelmiş on numara beş yıldız konuşmuş gitmiş. Zaten John Wick’de filmde öyle çok acayip bir hallere girmiyor hatta çok konuşmuyor bile 90 dakikayı aşkın filmde toplasanız 10 dakika konuşmuyor. Ben John Wick’im kardeşim benim silahım konuşur diyor vuruyor babam vuruyor önüne geleni geçeni mermi manyağı yapıyor. Polat Alemdar'ın New York şubesi gibi herif; Ben biraz sayayım dedim ama 61 den sonra ölen adamları saymayı bıraktım çünkü abimiz çok seri; 

john wick chapter two Banner ile ilgili görsel sonucu

Filmde ve tabi ki de dublajda değinmeden geçemeyeceğim çok tatlı bir ayrıntı da uzun bir aradan sonra benim gibi çok kilo alarak karşımıza çıkan Laurunce Fishburne oldu onu da yıllar önce Matrix’de konuşan Ayhan Kahya konuşuyor bu ikili yine Murat Şen ve Ayhan Kahya olarak Matrix’de karşımıza çıkmıştı ve çok güzel performansları ile izlemiş ve dinlemiştik. Tahmin edin yönetmen koltuğunda yine kim vardı tabi ki de bu tatlı devamlılığında mimarı Murat Şenol bu küçük devamlılık şahsen benim çok hoşuma gitti, yönetmenin bariz bir şekilde Matrix de ki beraberliklerine gönderme yaptığı bu sahnede Murat Şenol’da Ayhan Kahya tercihi ile Matrix devamlılığına tatlı bir gönderme yapmış.

morpheus neo ile ilgili görsel sonucu

Ben Laurunce Fishburne’ i en son yine İmajdan çıkan Uzay Yolcuları / Passengers filminde ve yıllar öncede yine bir İmaj işi olan Gizemli Nehir / Mystic River filminde Ayhan Kahya’dan duymuştum. Onun dışında tabi ki de birde Matrix var. Filme tekrar dönecek olursak başarılı olduğunu düşündüğüm bir Mix ile karşı karşıyayız özellikle aksiyon filmlerinde Mix çok önemli bir nokta filmin genel temposunu bozmayan çok tadında güzel bir derinliğe sahip başarılı bir Mix ile karşı karşıyayız.



Tabi ki de kesinlikle bahsetmeden geçemeyeceğim bir nokta Kadronun en ince detaya kadar kalite ve seçkin sesler ile dolu olması Murat Şenol işlerinde bunu çok sık duyuyoruz piyasada çok sık duymadığımız isimler ile çalışıyor. Kadrosu elimize gelmese ‘kim la bu?’ dediğimiz seslerin böyle sinema işlerinde karşımıza çıkması kulağımıza çalınması bizden her zaman tam puan alır. John Wick 2 de yan rollerinde böyle çok mistik ve güzel isimler barındırıyor.
Yine filmin başında duyduğumuz aksanlı sahnelerde benim çok beğendiğim güzel bir uygulama devamını benzer karakterlere sahip tüm filmlerde duymak dileği ile.
Genel olarak çok şey beklememek ile John Wick 2’ye gittik izledik ve hem dublajını hem filmini çok abartmamak ile beğendik, başka bir yapımda tekrar görüşünceye kadar dublaj ile ve sevgi ile kalın; Sevgi önemli ondan yani...

Seslendirme Kadroları Editörü
Murat ATASOY

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Lütfen Spam ve Küfürlü Yorumlar Yapmayalım.