Kadro Ara!

Röportaj: Elif Acehan



Elif Acehan hem gönüllü bir hayvansever, hem dublaj sektörüne yıllarını vermiş bir sanatçı, hem meraklı ve memleket meselelerine duyarlı bir yurttaş, hemde sosyal medyada aktif kullanan samimi sıcak bir insan. Bu kadar özelliği bir arada barındırırken Elif Hanımla keyifli bir röportaj yapmasak olmazdı dedik ve çıktık gittik Ak'la Kara stüdyolarına, bizi misafir eden Elif Hanım, randevusuna hiç geç kalmadan tamda bize söylediği saatte geldi. Ak'la Kara'nın ev sahibesi de diyebileceğimiz bir konumda olan Elif hanım ile tüm kayıtlarına işlerine ve yorgunluğuna rağmen çok sıcak samimi ve içten bir şekilde sorduğumuz her soruya kendince cevap verdi. Bu röportajın dublaj mesleğinin hiç bilmeyen insanların yaptığı röportajlar gibi, en son kimi konuştunuz, en çok kimi konuştunuz, "bıdı bıdı" şeklinde değilde. Daha çok bilmediğimiz haberdar olmadığımız tanımadığımız yönleri ile Elif Acehan'ı tanımak için yaptığımızı hemen başında söyleyelim.



Elif Acehan mutfak da zaman geçirmeye bayılan, kedileri ve kitapları ile oldukça yoğun, sizin bizim gibi pozitif bir hanımefendi, zamanın çoğunu okuyarak ailesi ve sevdikleri ile geçirdiğini. Kibir ve küstahlığım bir insanda en sevmediği davranışlar olduğunu da söylüyor. Sessizliği sakinliği tercih ettiğini, günün birinde Anadolu da kafasına uygun bir hayatı yaşamak için İstanbulu'u arkasında bırakacağını söylerken gözlerinde kurduğu hayalleri görebiliyoruz. Teknoloji ile arasını sorduğumuzda aktif bir twitter kullanıcısı olduğunu ve bilmeyi haberdar olmayı çok sevdiğini söylüyor. Ama bir telefon yada internet bağımlısı değilim diye de ekliyor.


Ses renginin çok tanınan çok bilinen bir tona sahip olduğunu çevresinden bu konuda ne gibi tepkiler aldığını bu durumdan ötürü çok bunalıp bunalmadığını sorduğumuzda. 'Samimi ve kibar olan herkese elimden geldiğince kırmadan cevap vermeye çalışıyorum' diyor. 'Düzgün ve ahlaki kurallar içinde kendisine ulaşan İnsanları karşılıksız bırakmayı sevmiyorum' diye de ekliyor; Bizlerle sosyal medya hesaplarından olan iletişiminde de Elif Hanımın, oldukça samimi ve geri dönüşlerde hep çok hızlı olduğunu da eklemeden geçmeyelim. Elif Hanımın en çok şikayet ettiği konuların başında bilinçsiz ve hadsizce mesleği ve meslektaşlarına yapılan eleştiriler olduğunu sık sık dile getirdi. 'Bir doktor hakkında atıp tutabilmemiz onu eleştirmeniz için en azından tıp fakültesi bitirmiş olmanız gerekir.

Elif Acehan Stüdyoda


Ama bizim ve mesleğimiz yada hiç fark etmeksizin Medya sektörünün içeren diğer branşlarda halkımız bir anda profesör kesiliyor, bilinçsizce ve bazen de hadsizce eleştiriler alıyoruz buda bu mesleğe yıllarını veren insanlar olarak canımızı sıkıyor' diyor ... Bir doktor olsaydınız ne doktoru olurdunuz dediğimizde hiç düşünmeden Psikiyatr, öğretmen olsaydınız da Tarih öğretmeni diye cevap veren, Elif Hanım arabası olduğu halde zaman zaman hiç çekinmeden toplu taşımayı kullandığını da söylüyor. Otobüs,minibüs, metro, metrobüs hayatımın vazgeçilmezleri diye ekliyor. Tiyatro mu ? sinema mı? sorumuzada hiç düşünmeden tabiki tiyatro diyor. Elif Hanımla olan röportajımız ara ara girdiği dublaj seansları yüzünden kesiliyor. Özel bir kanal içi yapılan moda ve yemek üzerine show programı tadında ki Belgesel dublajında inanılmaz hızlı ve akıcı performansını görünce ona bir kez daha hayran kalıyoruz. Hiç hata yapmadan zamandan çalmadan senkronu hiç bozmadan real time ve ara vermeden non-stop televizyon için yapılan bir işi Elif Hanım dudak uçuklatan bir performans ile hızlı ama itinalı bir şekilde normalin çok altı bir sürede bitirip tekrar yanımıza geliyor.


Röportajımızın sonlarına doğru Kate Winslet ile olan özdeşiminden bahsediyoruz. Kate Winslet'a bizim onu yakıştırdığımız kadar oda kendini yakıştırıyor ve güzel performansları ve filmleri ile kendisinin de yaptığı işten ve Kate Winslet seslendirmekten inanılmaz keyif aldığını ekliyor. Aslında Elif Hanımı bulmuşken konuşacak ve anlatacak çok şey vardı. Ama hem bizim hemde onun zamanı kısıtlı olduğu için, Ak'la Kara'da fazla uzun kalamadık. Biz konuk severliğinden, ilgisinden ve alakasından inanılmaz keyif aldık ve onure olduk. Umarım sizlerde bu yazıyı okurken, bizim yaşadığımız günün samimiyetine erişmiş ve Elif Acehan'ı birazdaha yakından tanıma fırsatı yakalamışsınızdır. Sevgiyle Kalın.

Elif Acehan Ses Örnekleri

SESLENDİRME KADROLARI: Murat Atasoy

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen Spam ve Küfürlü Yorumlar Yapmayalım.