Kadro Ara!

Kritik: Ninja Kaplumbağalar

Küçükken tv8'de çizgi filmini izlediğimiz zamanla, çekilen üç live-action filminden sonra Michael Bay yapımı Ninja Kaplumbağalar nihayet vizyona girdi. Ama bizi ilgilendiren kısmı filmin başarılı dublajı tabii ki. Film Bora Severcan yönetiminde Melissa Melis Toklu yardımı ile İsa Yücel'in teknisyenliği ve Gülseren Bayındır'ın çevirisi ile İmaj Stüdyoları'nda bizim dilimize çevrildi.


April O'Neil - Mehpare Özlük

Transformers serisinden aşina olduğumuz bu ikili artık bir nevi özdeş ses olarak görebileceğimiz türden. Megan Fox'un performansını pek beğenmesem de Mehpare Özlük performansı ile çok başarılıydı. Oyuncunun hızlı temposuna oyunculuğu ile çok iyi ruh katmış.















Leonardo  - Rıza Karaağaçlı


Kaplumbağalarımızın lideri olan Leonardo'yu herkesin sesine aşina bir isim olan Rıza Karaağaçlı konuşuyor. Böyle oturaklı ve olgun bir karakter için biçilmiş kaftan bir ses tonu var Rıza Karaağaçlı'nın. Karakterin temposunu ve rolünü çok iyi yansıtmış.














Raphael - Arda Aydın

Ekibin agresif ve sert çocuğunu Arda Aydın konuşuyor. Çizgi film serisinde de Arda Aydın'ın bir dönem seslendirdiği Raphael'i Arda Aydın çok başarılı konuşmuş açıkçası. O sert ses tonu ile oynayışları çok keyifli bir iş çıkarmış. Michael Bay'in daha önceki Transformers serisinde Sam'i gayet başarılı bir şekilde konuşup herkese sevdiren Arda Aydın burada da filmin en kritik karakterini çok başarılı konuşmuş.












Michelangelo - Fatih Özkul

Sevimli, komik ve şapşal bir karakter olan Michelangelo'yu Fatih Özkul gayet güzel konuşmuş. Fragmanlar yayınlanmaya başladıktan sonra da birçok izleyicinin beğenisini toplayan başarılı sanatçı Mike ile bir bütün olmuş resmen. 















Donatello  - Emrah Özertem

Takımın dahisi olan Donatello'yu, Yüzüklerin Efendisi ile gönlümüzde taht kurmuş Emrah Özertem konuşuyor. Ses tonu zaten bu tip karakterler için muhteşem olan Emrah Özertem'in performansı için pek fazla bir şey söylemek abes kaçar sanırım.















Splinter - Engin Alkan

Çocukların babası ve ustası Splinter babacan tonuyla Engin Alkan ile arzı endam ediyor Beyazperde'de. Engin Alkan gibi bir isim için ne desem az kalır.










Vernon Fenwick - Levent Yıldız

April'ın kameramanı ve platonik aşkı Vernon'ı Kaptan Amerika: Kış Askeri filminde Falcon'u konuşan Levent Yıldız konuşuyor. Levent Yıldız'ın ses tonu tam bir beyefendi tonunda, oyunculuğu ile karakterine yer yer fırlama bir ton katarak bizleri birazda olsun tebessüm ettiriyor açıkcası. Ayrıca ses tonunu azıcık olsun Murat Şenol'a benzettiğimide söylemeden geçemeyeceğim.













Eric Sacks - Uğur Taşdemir

Filmin kötü karakterlerinden biri olan Sacks'ı unutulmaz Nicolas Cage performanslarından tanıyacağınız Uğur Taşdemir konuşuyor. Yer yer karakterinin değişken ruh hallerinin üstesinden çok iyi bir şekilde gelen Uğur Taşdemir gayet soğuk kanlı bir rol konuşmuş ve üstesinden de çok iyi gelmiş. Yılların sanatçısından da böyle güzel bir performans beklenirdi zaten.











Shredder - Sefa Zengin

Kaplumbağaların efsanevi baş düşmanı Shredder burada karşımıza Transformers vari  bir kostüm ile çıkıyor. Kostümün arkasındaki isim ise bir çok dizi ve filmde de kötü karakterleri canlandıran başarılı oyuncu ve seslendirme sanatçısı Sefa Zengin başarılı bir ton konuşuyor.












Bu yazımızda bu yıl en çok beklenen aksiyon filmi "Ninja Kaplumbağalar"ı kaleme aldık bir başka Kritikde görüşene dek, kendinize iyi bakın.

SESLENDİRME KADROLARI: Metin Talip Demirel

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen Spam ve Küfürlü Yorumlar Yapmayalım.