Kadro Ara!

Kritik: Entourage


Okuyacağınız bu 'Entourage' dublaj eleştirisi, dizide duyulmuş soundtrack şarkıları dinlenirken yazılmıştır.

8 sezon süren şahane dizi 'Entourage' ı bir hafta gibi kısa bir sürede seyretmiştim DVD box-set'inden. Bir haftalık harika bir deneyimdi. tv2 kanalının yayınlayacağını duyduğumda, açıkçası biraz ön yargılı yaklaştım olaya. Toplamı 96 bölüm süren harika bir diziyi orijinal dilinde seyrettikten sonra kuşku duymamak elde değildi.Acaba karakterlere ne kadar uyacaktı ses uyumları.
Neyseki ön yargımı kıran bir seslendirme kadrosu ortaya çıkarmış idi 90'ların efsane müzisyeni, günümüzün muhteşem dublaj yönetmeni ve dublajcısı; Ufuk BİGAY.


Jeremy Piven ... Ari Gold (Uğur TAŞDEMİR):
Dizinin lokomotif karakteri , efsane menajer Ari Gold'u en iyi seslendirebilecek isim (belki de tek isim) Uğur TAŞDEMİR, Gold'u sesi ile daha da efsane bir karakter haline getirmiş. Usta isim harikalar yaratıyor tabir-i cazise. "LLOOOOYDD!" deyişini bir duyun Taşdemir'in.












Adrian Grenier ... Vincent Chase (Serkan ALTUNORAK/Gökhan ÖZDEMİR):
Hikayenin üzerine kurulduğu karakter olan yeni yetme yıldız adayı Vincent Chase'i ilk 5 sezon Serkan ALTUNORAK seslendirdikten sonra, Altunorak'ın oynadığı 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin çekimlerinin yoğunluğu dolayısıyla 6. sezondan itibaren mikrofonu Gökhan ÖZDEMİR'e devretti,Altunorak. Her iki sesin de tam bir ses ve görüntü uyumu ile bize yansıttığını söyleyebilirim Vincent Chase karakterini. 5 Sezon Altunorak'a alışan bünyeye Özdemir'in sesinin hemen alışmasını beklemiyordum fakat hiç de öyle olmadı. Bilmesem sanki Altunorak dublajı sanırdım. Seslerinin birbirine benzemesi büyük avantaj oldu seyirciler için.








Kevin Connolly ... Eric 'E' Murphy (Sercan GİDİŞOĞLU):
Sercan GİDİŞOĞLU , E karakterini sesi ile taşımasını çok iyi başarıyor. Başarılı bir cast örneği olan dizide O da sesi ile karakter ile özdeşleşmemizi sağlıyor.














Kevin Dillon ... Johnny 'Drama' Chase (Rıza KARAAĞAÇLI):
Dizideki en uyumlu eşleşmelerden biri. Rıza KARAAĞAÇLI ve Drama karakteri bütünleşmiş vaziyettler. Drama'ya baktığımızda Karaağaçlı'nın sesini, Karaağaçlı'yı duyduğumuzda Drama'yı görebiliriz. O derece iyi bir ses ve karakter uyumu.












Jerry Ferrara ... Turtle/Tosbağa (Harun CAN):
Tosbağa'nın fırlamalıkları ve Harun CAN'ın sesi bir araya geldiğinde, tadından yenmez bir eğlencelik çıkıyor ortaya. Hele bir de Can'ın doğaçlamaları (bakınız; "Buffy'lediğimin Seth Green'i!) ile Tosbağa karakteri daha da eğlenceli hale geliyor.













Rex Lee ... Lloyd (Ufuk BİGAY):
Dizinin dublaj yönetmeni de olan Bigay, kendisine Ari Gold'un emektar görev adamı asistanı Lloyd karakterinin dublajını uygun görmüş. Gayet başarılı bir şekilde konuşuyor karakteri , Bigay.














Gelelim dizinin konuk oyuncularının dublajlarına. Dizinin her bölümünde en az 3 tane ünlü ismi kendilerini oynarlarken görebiliyoruz... 
Ali Larter'ın kendisini canlandırıp konuk olduğu bölümde aktrisi Özden AYYILDIZ seslendirdi... 
Dizinin de yapımcılarından biri olan ve dizinin de kendi hayat hikayesini anlattığı bilinen Mark Wahlberg'ü , konuk olduğu bölümde aktörü Barış ÖZGENÇ seslendirdi. 
Barış ÖZGENÇ demişken, dublajcı dizinin görev adamı gibi konuk oyuncu dublajlarında en çok duyulan ses. Açıkçası başarılı dublajcının, meşhur yönetmen Martin Scorsese'nin konuk olduğu bölümde yönetmeni seslendirdiğinde, sesi ile yaşlı kurt Scorsese'yi özdeşleştiremedim. Fazla genç kalmıştı maalesef. Sesinin genç kaldığı bir diğer karakterde Stellan Skarsgård'ın canlandırdığı Verner Vollstedt karakteri. Yine uyumsuz bir ses ve görüntü özdeşi olmuş, dublajcının sesi genç kaçmıştı.   
Diziye 7. sezonda katılan William Fichtner'ın canlandırdığı Phil Yagoda karakterini ise deneyimli ses Oğuz ÖZOĞUL seslendiriyor... 
Yeni bir dizi ve sinema dublajının eleştirisinde görüşünceye dek, esen kalın dostlar.

SESLENDİRME KADROLARI: Halil IŞIK

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen Spam ve Küfürlü Yorumlar Yapmayalım.