Kadro Ara!

Arda Aydın Kimdir?


Arda Aydın (d. 1979,Ankara) - Tiyatro, dizi, sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısı ve müzisyen.


1 Mart 1979 tarihinde Ankara'da doğmuştur. İlkokul,ortaokul ve liseyi Ankara'da okuduktan sonra 1998 yılında İstanbul'a yerleşmiştir. 1999 yılında girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden 2003 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl İstanbul Şehir Tiyatrolarında oynamaya başlamıştır. Ankara'da başladığı seslendirme çalışmalarını İstanbul'da sürdürmektedir. Çok sayıda reklam filmi ve ünlüyü seslendirmiştir. Devlet tiyatrosu tarafından repertuvara alınan 'Köpekler' adlı oyunu bulunmaktadır. Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın'ın oğludur. 25 Haziran 2008 tarihinde oyuncu İrem Arslan ile evlenmiştir.




"Seslendirmede, tiyatroda gelmek istediğim yerdeyim. Biraz daha yukardayım yani. Artık iş seçiyorum, saatimi, ücretini ben belirliyorum. Seslendirme bana, sahip olduğum pek çok şeyi sağladı. Arabam, enstrümanlarım, tablolarım, oyun izlemek için gittiğim Londra biletlerim, seslendirme bunların hepsini sağladı. Tiyatro hiçbirini yapmadı fakat esas aşkım tiyatrodur."

Arda Aydın, seslendirme için stüdyoya girdiğinde 7 yaşındaymış. İlk kez sahneye çıkışı ise 11 yaşında Ankara Devlet Tiyatrosu'nda olmuş. Aydın, şimdiye kadar 25 binden fazla film, dizi, reklam ve çizgi filmde seslendirme yaptığını söylüyor. Titanic, Ocean's Eleven, Harry Potter, Narnia Günlükleri, Sosyal Ağ, Winnie the Pooh, Andy'nin Nesi Var?, Lost bunlardan en bilinenleri. Rocky, Rambo, Fred Çakmaktaş'ın sesi olarak tanıdığımız Sezai Aydın'ın oğlu Arda Aydın bugün Leonardo DiCaprio, Matt Damon olarak anılıyor. Çocuklar ise onu daha çok "Andy'nin Nesi Var?" adlı çizgi filmde çılgın şakacı Andy Larkin, "Winnie the Pooh"da Piglet, "Cesur Civciv"de ise civciv olarak dinlemeye devam ediyor.




Arda Aydın, İstanbul Efendisi, Tekrar Çal Sam, Lüküs Hayat, Keşanlı Ali Destanı, Buluşma Yeri gibi pek çok oyunda sahneyi hep babası ve eşi İrem Arslan ile paylaştı. Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi'nde ise ilk kez tek kişilik bir oyunda seyirci karşısına çıkıyor. Henüz 33 yaşında iken tek kişilik oyunda görev almasını ise 'sağlam seslendirme geçmişi'ne bağlıyor. Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi adlı oyunundaki rolü ile 11. Direklerarası Seyirci Ödülleri'nde en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görüldü. Meraklısına hatırlatmakta yarar var, Arda Aydın oyunda biri Ziya Osman Saba'nın 'Ölmek Konusunda' şiirinden bestelenen üç şarkı seslendiriyor.

Kendi Besteleri


Arda Aydın Gece Vapuru


Arda Aydın Kenarından



Oynadığı Reklamlar

Arda Aydın - Yapı Kredi Reklamı



Arda Aydın - Marshall Boya Reklam



Arda Aydın - Hürriyet Reklam



Arda Aydın Karakol Dizisinde




Resmi Linkler

Yayınlar

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Lütfen Spam ve Küfürlü Yorumlar Yapmayalım.
  1. Oğlu olduğunu yeni öğrendim.Babası ile aynı meslekte olması ne kadar gurur verici.Başarılarının devamını dilerim.Umarım ben de bu işlerin içine girerim askerlik biter bitmez...

    YanıtlaSil